Malinové mafiny
s chrumkavou posýpkou

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Mafiny
Maslo 120 g
Trstinový cukor 200 g
Citrónová kôra lyžička
Vajcia 2 ks
Hladká múka 380 g
Kypriaci prášok do pečiva 2 lyžičky
Soľ 1 lyžička
Mlieko 125 ml
Maliny 250 g
Posýpka
Polohrubá múka 30 g
Trstinový cukor 30 g
Mletá škorica 1 lyžička
Maslo 30 g

Nutričné hodnoty

1 kus
231
kcal
2,6 g
bielkoviny
33,49 g
sacharidy
9,25 g
tuky
0,76 g
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 35 min/190 °C
  • Porcie: 15
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Mafiny

  • Posýpka

Popis

Zdieľať

Vláčne mafiny s čerstvými malinami. Namiesto čerstvých, môžeme dať aj mrazené, ktoré pridávame do cesta nerozmrazené.

Kroky

1
Hotovo

Pripravíme si dve misky. V jednej vymiešame maslo s cukrom a citrónovou kôrou. Po jednom pridáme vajcia a premiešame.

2
Hotovo

Do druhej misky preosejeme múky s kypriacim práškom a škoricou. Polovicu zmesi pridáme k vajciam, prilejeme mlieko a premiešame.

3
Hotovo

Pridáme druhú polovicu múky, vymiešame do hladka a nakoniec zľahka vmiešame maliny. Naplníme formu na mafiny, do ktorej sme povkladali košíčky.
.

4
Hotovo

Posýpka

Múku premiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a opatrne premiešame tak, aby sa urobili malé hrudky.

5
Hotovo
35 min/190 °C

Mafiny posypeme posýpkou a dáme piecť na 35 minút do rúrky vyhriatej na 190 °C. Upečené necháme asi 15 minút chladnúť a až potom vyberieme z formy.

6
Hotovo
7
Hotovo

Tip, rada

Cesto do košíkov môžeme dávať naberačkou na zmrzlinu. Aby sa nám cesto nelepilo, namočíme si ju do studenej vody.

naspäť
Rukolový šalát s mangom
dalej
Horúca čokoláda
naspäť
Rukolový šalát s mangom
dalej
Horúca čokoláda