Ananásový koláč
s ríbezľami

0 0
Ananásový koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 2 hrnčeky
Olej ½ hrnčeka
Kryštálový cukor 1 hrnček
Vajcia 2 ks
Pochúťková smotana 200 g
Dokončenie
Maslo 2 lyžice
Trstinový cukor 2 lyžice
Červené ríbezle 100 g
Ananás 4 plátky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 45 min / 180 °C
  • Porcie: 10
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Rýchly ananásový koláč s ríbezľami, ktorý sa pečie obrátene. Môžeme použiť aj zaváraný ananás a miesto ríbezlí višne.

Kroky

1
Hotovo

Ananás očistíme, pokrájame na plátky, tvrdý stred odstránime.

2
Hotovo

Dno koláčovej alebo tortovej formy vymažeme maslom, vysypeme trstinovým cukrom a poukladáme plátky ananásu. Do stredu každého plátku aj voľných miest dáme ríbezle.

3
Hotovo

Cesto

Všetky suroviny zmiešame a cesto nalejeme na ovocie. Pečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení okraje uvoľníme a koláč preklopíme na tanier.

naspäť
Kuracie chop-suey
dalej
Domáci hamburger
naspäť
Kuracie chop-suey
dalej
Domáci hamburger