Ingrediencie
-
800 g Hovädzia roštenkanízka
-
Marináda
-
50 ml Olivový olej
-
2 lyžičky Horčičné semienko
-
1 lyžička Soľ
-
2 vetvičky Rozmarín
-
1 lyžička Mleté čierne korenie
Popis
Hovädzia roštenka upečená v rúre. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou a zeleninovým šalátom, pokrájané na tenké plátky.
Kroky
1
Hotovo
|
MarinádaVšetky suroviny vymiešame. |
2
Hotovo
|
Roštenku umyjeme, odblaníme, zviažeme potravinárskym špagátikom, potrieme olejom a na rozhorúčenej panvici zo všetkých strán prudko opečieme. |
3
Hotovo
90 min / 120 °C
|
Na dno pekáča dáme mriežku a položíme na ňu opečené mäso. Potrieme pripravenou marinádou a dáme piecť do vyhriatej rúry. |
4
Hotovo
|
Upečené mäso vyberieme a necháme 15 minút odpočívať. |