Arašidové tyčinky

0 0
Arašidové tyčinky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 250 g
Maslo 200 g
Trstinový cukor 80 g
Vajce 1
Plnka
Maslo 200 g
Slané arašídy 250 g
Karamelové kondenzované mlieko 400 g
Poleva I
Čokoláda na varenie 125g bielej
Stužený pokrmový tuk 30 g
Olej 1 lyžica
Poleva II
Čokoláda na varenie 125 g tmavej
Stužený pokrmový tuk 30 g
Olej 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • 180 °C
  • Porcie: 25
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Poleva I

  • Poleva II

Popis

Zdieľať

Tyčinky z lineckého cesta naplnené karamelovým krémom s kúskami slaných arašídov poliate dvojfarebnou čokoládovou polevou.

Kroky

1
Hotovo

Z múky, masla, cukru a vajíčka vymiesime cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na plech s veľkosťou 20 x 25 cm.

2
Hotovo

Upečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

Do nádoby dáme maslo a kondenzované mlieko, postavíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania rozpustíme. Do rozpusteného pridáme arašidy.

4
Hotovo

Upečené potrieme plnkou a polejeme čokoládovou polevou, najskôr bielou a potom tmavou a posypeme arašidmi.

naspäť
Bryndzová nátierka
dalej
Torta s pistáciami
naspäť
Bryndzová nátierka
dalej
Torta s pistáciami