Bábovka s čokoládou
a orieškami

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4 ks
Maslo 250 g
Mandľová múka 70 g
Lieskovcové oriešky posekané 100 g
Hrozienka namočené v rume 50 g
Čokoláda posekaná 100 g
Kryštálový cukor 180 g
Hladká múka 200 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Soľ štipka
Poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Olej 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 45 min / 170 °C
  • Porcie: 16
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Keď sa spoja dve dokonalé veci ako je čokoláda  a bábovka, vznikne dezert, ktorému sa ťažko odoláva.

Kroky

1
Hotovo

Maslo s cukrom vymiešame dopenista, postupne zašľaháme po 1 žĺtky.

2
Hotovo

Múku zmiešame s orieškami, kypriacim práškom, čokoládou a mandľovou múčkou a spolu s hrozienkami pridáme k žĺtkovej zmesi.

3
Hotovo

Nakoniec zľahka vmiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.

4
Hotovo

Cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

5
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky a nad parou vymiešame na hladkú hmotu.

6
Hotovo

Upečenú bábovku polejeme čokoládou polevou.

naspäť
Ombré torta
dalej
Kohút na víne
naspäť
Ombré torta
dalej
Kohút na víne
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here