Bolonské špagety
s bazalkou

0 0
Bolonské špagety

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Mleté mäso 400 g
Olivový olej 1 lyžica
Anglická slanina 50 g
Cibuľa 1 veľká
Cesnak 3 strúčiky
Mrkva 2
Stonkový zeler 2 stonky
Rozmarín vetvička
Drvené paradajky 800 g
Paradajkový pretlak 2 lyžice
Červené víno 150 ml
Hovädzí bujón 1 kocka
Bobkový list 3 ks
Cherry paradajky 6 ks
Soľ
Tvrdý syr na posypanie
Čerstva bazalka

Nutričné hodnoty

1 porcia
626
kcal
35 g
bielkoviny
58 g
sacharidy
25 g
tuky
6 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 120
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Špagety s obľúbenou omáčkou. Super ľahká talianska klasika – zmes mletého mäsa, zeleniny a byliniek.

Kroky

1
Hotovo
5

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninku pokrájanú na kocky a opražíme.

2
Hotovo
10

Znížime teplotu a pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a rozmarín. Za občasného miešania restujeme, kým zelenina nezmäkne.

3
Hotovo
5

Zvýšime teplotu a pridáme mäso a ďalej restujeme, kým mäso nezhnedne.

4
Hotovo

Pridáme drvené paradajky, paradajkový pretlak, kocku bujónu, červené víno, cherry paradajky pokrájané na polovicu.

5
Hotovo
90

Zmes privedieme k varu a prikryté za občasného miešania varíme asi 1 a pol hodiny, kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou a korením.

6
Hotovo

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Podávame s omáčkou posypané syrom a ozdobené bazalkou,

7
Hotovo
naspäť
Hruškový koláč s čokoládou
dalej
Panenka v lístkovom ceste
naspäť
Hruškový koláč s čokoládou
dalej
Panenka v lístkovom ceste