Bravčové kari
s mrkvou

1 0
Bravčové kari

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Bravčové mäso 400 g
Cibuľa 1
Mrkva 2
Kokosové mlieko 150 ml
Zemiakový škrob 1 lyžička
Karí korenie 2 lyžičky
Cesnak 2 strúčiky
Olej
Soľ

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

K mäsu môžeme ešte pridať olúpané a nadrobno pokrájané jablko a čerstvý alebo mrazený hrášok.

Kroky

1
Hotovo

Najskôr si mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.

2
Hotovo

Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľku a roztlačený cesnak.

3
Hotovo

Pridáme pokrájané mäso a karí korenie.

4
Hotovo

Potom to osolíme, okoreníme a prikryté dusíme asi 25 minút. Podľa potreby podievame ešte horúcou vodou. Mrkvu očistíme a pokrájame na hrubšom strúhadle. Pridáme k udusenému mäsu a spolu chvíľku podusíme

5
Hotovo

Zemiakový škrob rozmiešame v troche vody a prilejeme k mäsu. Znova to krátko spolu podusíme.

6
Hotovo

Nakoniec pridáš kokosové mlieko, premiešaš a máš to hotové. Podávať môžeš s dusenou ryžou.

naspäť
Mangové tortičky
dalej
Pečené kuracie stehná s ryžou
naspäť
Mangové tortičky
dalej
Pečené kuracie stehná s ryžou