Ingrediencie
-
1 kg Bravčová krkovičkaalebo pliecko
-
2 ks Cibuľa
-
5 strúčikov Cesnak
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Stará česká klasika, šťavnaté plátky bravčového pečeného mäsa. Podávame s dusenou kapustou a knedľou.
Kroky
1
Hotovo
120 min /180 °C
|
Krkovičku umyjeme a osušíme. Cesnak rozotrieme so soľou, potrieme ním mäso, posypeme rascou, korením, vložíme do pekáča a pridáme rozkrájanú cibuľu. Podlejeme vodou a prikryté pečieme. |
2
Hotovo
|
Keď je mäso skoro upečené, odstránime pokrievku a voľne dopečieme. Podávame s kysnutými alebo so zemiakovými knedľami, s dusenou kapustou a s upraženou cibuľkou. |