Bravčové výpečky
na čiernom pive

0 0
Bravčové výpečky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Bravčový bôčik bez kosti 800 g
Cibuľa 4 ks
Cesnak 8 strúčikov
Soľ
Mleté čierne korenie
Rasca
Čierne pivo 500 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA:
Na varenie používame radšej čierne pivo, ktoré jedlu dodáva charakteristickú karamelovú chuť.

  • 110
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Pivo a mäso to je ideálna kombinácia, či už pivo použijeme na zapitie alebo priamo do jedla.

Kroky

1
Hotovo

Mäso pokrájame na väčšie kocky. Dáme do pekáča, ochutíme soľou, korením, rascou. Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané na plátky.

2
Hotovo

Zľahka premiešame, podlejeme pivom, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme hodinu, potom mäso odokryjeme a dopečieme do červena (asi pol hodinu). Počas pečenia podľa potreby podlievame pivom.

3
Hotovo

Podávame so zemiakovou knedľou a kyslou kapustou.

naspäť
Perník
dalej
Čokoládové tortičky
naspäť
Perník
dalej
Čokoládové tortičky