Ingrediencie
-
800 g Bravčový bôčikbez kosti
-
4 ks Cibuľa
-
8 strúčikov Cesnak
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Rasca
-
500 ml Čierne pivo
Popis
Pivo a mäso to je ideálna kombinácia, či už pivo použijeme na zapitie alebo priamo do jedla.
Kroky
1
Hotovo
|
Mäso pokrájame na väčšie kocky. Dáme do pekáča, ochutíme soľou, korením, rascou. Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané na plátky. |
2
Hotovo
|
Zľahka premiešame, podlejeme pivom, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme hodinu, potom mäso odokryjeme a dopečieme do červena (asi pol hodinu). Počas pečenia podľa potreby podlievame pivom. |
3
Hotovo
|
Podávame so zemiakovou knedľou a kyslou kapustou. |