Bravčový guláš

0 0
Bravčový guláš

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Bravčové mäso 400 g
Cibuľa 4 ks
Olej 3 lyžice
Cesnak 2 strúčiky
Paradajkový pretlak 2 lyžice
Mleté čierne korenie
Soľ
Majoránka 1 lyžica
Mletá červená paprika 1 lyžica
Rasca 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Hotový guláš podávame s chlebom alebo knedľou. Môžeme si ho uvariť aj vonku v kotlíku, vtedy pridáme ešte na kocky pokrájané zemiaky.

Kroky

1
Hotovo

V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku.

2
Hotovo

Kým sa cibuľka dusí, mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.

3
Hotovo

Keď sa cibuľka začne farbiť dozlatista, pridáme pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a krátko za stáleho miešania spolu opražíme.

4
Hotovo

Pridáme paradajkový pretlak, roztlačený cesnak, rascu a papriku. Prikryté necháme dusiť na miernom ohni asi 2 hodinky, kým mäso nebude mäkké (môže to trvať aj dlhšie).

5
Hotovo

Mäso premiešavame a podľa potreby počas dusenia podlievame horúcou vodou.Voda by mala siahať tesne nad mäso. Hotový guláš má byť hustý.

6
Hotovo

Ak je guláš riedky, na konci môžeme pridať postrúhaný zemiak na zahustenie a krátko ešte spolu povariť. Na záver dochutíme majoránom.

naspäť
Malinová torta s mangom
dalej
Ramen
naspäť
Malinová torta s mangom
dalej
Ramen