Bryndzové halušky
so slaninkou

0 0
Bryndzové halušky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky 700 g
Hladká múka 300 g
Vajce 1
Bryndza 300 g
Slanina 200 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
645
kcal
157
bielkoviny
65,82
sacharidy
21,17
tuky
4,67
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 6
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Bryndzové halušky sú naše národné jedlo. Podávame posypané opečenou slaninkou s mliekom alebo zákvasom.

Kroky

1
Hotovo

Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici do chrumkava.

2
Hotovo

Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme múku, vajce a vypracujeme hustejšie cesto.

3
Hotovo

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Halušky pretláčame pomocou haluškára do osolenej vriacej vody.

4
Hotovo

Keď začne voda znova vrieť, halušky premiešame a varíme až kým nevyplávajú na vrch.

5
Hotovo

Pomocou sitka ich vyberieme do väčšej misy a premiešame s bryndzou.

6
Hotovo
naspäť
Mramorová torta
dalej
Čevapčiči
naspäť
Mramorová torta
dalej
Čevapčiči