Čerešňová torta
so šľahačkou

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 2 hrnčeky
Kryštálový cukor krupica 2 hrnčeky
Kakao holandské ¾ hrnčeka
Sóda bikarbóna 2 lyžičky
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Soľ 1 lyžička
Olej ½ hrnčeka
Kefír 1 hrnček
Horúca voda 1 hrnček
Vajcia 2 ks
Náplň
Riccota 500 g
Smotana na šľahanie 200 ml
Práškový cukor 100 g
Čerešne vykôstkované 500 g
Kukuričný škrob 1 lyžica
Voda 50 ml
Kryštálový cukor 50 g

Nutričné hodnoty

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 45 min/170°C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Náplň

Popis

Zdieľať

Super ľahká čokoládová torta,  šľahačka a k tomu čerstvé čerešne. Torta, ktorá dobre vyzerá a aj chutí.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Pripravíme si dve misky. Do jednej preosejeme múky s kypriacim práškom, kakaom, soľou, práškom do pečiva. Pridáme cukor a vymiešame.

3
Hotovo

V druhej miske vymiešame vajcia s olejom a pridáme kefír a horúcu vodu. Dobre premiešame a vlejeme do misy so suchými surovinami.

4
Hotovo
45 min/170°C

Cesto rozotrieme do 20 cm formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty.

5
Hotovo

Náplň

Riccotu vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vyšľahanú šľahačku.

6
Hotovo

Vykôstkované čerešne spolu s cukrom dáme variť. Kukuričný škrob rozmiešame v studenej vode, pridáme k čerešniam a krátko spolu povaríme.

7
Hotovo

Korpus pokvapkáme šťavou z čerešní, potrieme vrstvou krému, potom pokladáme čerešne. Prikryjeme druhou časťou korpusu, pokvapkáme šťavou a potrieme vrch aj boky torty krémom. Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.

naspäť
Pečené kuracie stehná
dalej
Cuketové placky
naspäť
Pečené kuracie stehná
dalej
Cuketové placky