Černicová roláda

0 0
Černicová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Polohrubá múka 5 lyžíc
Kryštálový cukor 5 lyžíc
Plnka
Černice 300 g
Černicový džem
Smotana na šľahanie 500 ml
Na posypanie
Práškový cukor

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25
  • 200°C
  • Porcie: 16
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Na posypanie

Popis

Zdieľať

Aby sa ti sneh lepšie vyšľahal, môžeš doň pridať štipku soli. Správne ušľahaný sneh sa udrží v miske, aj keď ju obrátiš hore dnom.

Kroky

1
Hotovo

Vajíčka rozbiješ tak, že bielky dáš do misy a žĺtky do pohára. Z bielkov vyšľaháš tuhý sneh. Začneš šľahať najprv pri nižšej rýchlosti, a až keď sa bielky napenia, rýchlosť šľahania zvýšiš. Počas šľahania k bielkom pridávaš po lyžiciach cukor.

2
Hotovo

Do vyšľahaného snehu pridáš žĺtky a múku. Už len zľahka premiešaš.

3
Hotovo

Plech si vystelieš papierom na pečenie a opatrne naň stierkou alebo nožom roztrieš cesto. Pečieš krátko – asi 10 minút – v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

4
Hotovo

Upečené cesto zošuchneš opatrne z plechu a aj s papierom ho zroluješ.

5
Hotovo

Necháš vychladnúť. Po vychladnutí roládu rozvinieš, papier stiahneš a roládu natrieš černicovým džemom.

6
Hotovo

Vyšľaháš šľahačku, natrieš ju na džem, posypeš černicami a znovu zroluješ. Dáš na pár hodín do chladničky. Vrch posypeš práškovým cukrom a môžeš podávať.

naspäť
Šunkové slimáčiky
dalej
Pečené zemiaky
naspäť
Šunkové slimáčiky
dalej
Pečené zemiaky