Ingrediencie
-
5 ks Zemiaky
-
1 hlavička Cesnak
-
1 ks Cibuľa
-
1,5 l Zeleninový vývar
-
Soľ
-
Mletá razca
-
Mleté čierne korenie
-
Olej
-
100 g Tvrdý syr
Popis
Poctivá cesnaková polievka, ktorá zaistí energiu a ochráni proti chorobám. Je vhodná aj ako hlavný chod.
Kroky
1
Hotovo
|
Cibuľku, cesnak a zemiaky očistíme. Cibuľku nakrájame nadrobno, cesnak na plátky. |
2
Hotovo
|
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a krátko opražíme. Pridáme na väčšie kocky pokrájané zemiaky. |
3
Hotovo
|
Zalejeme zeleninovým vývarom, dochutíme soľou a korením a varíme, kým zemiaky nezmäknú. |
4
Hotovo
|
Uvarenú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Podávame v bosniaku, s postrúhaným syrom. |