Cesnakové slimáky

0 0
Cesnakové slimáky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 400 g
Olej 100 ml
Mlieko 250 ml
Droždie 42 g
Soľ 2 lyžičky
Cukor 1 lyžička
Plnka
Maslo 125 g
Cesnak 5 strúčikov
Tvrdý syr postrúhaný 250 g
Vegeta 1 lyžička
Soľ
Rasca
Sezam
Vajíčko na potretie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40 + kysnutie
  • 15 min / 200 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Slimáky z kysnutého cesta naplnené syrovou plnkou s cesnakom, posypané rascou alebo sezamom. Ideálne na posedenie k vínu s priateľmi.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý dáme vykysnúť.

2
Hotovo

Vykysnutý kvások, olej, zvyšné mlieko, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

3
Hotovo

Vykysnuté cesto dáme na dosku. Rozdelíme na štyri časti. Každú vyvaľkáme, potrieme plnkou a stočíme ako závin.

4
Hotovo

Krájame na trojuholníčky. Pred pečením každý trojuholník potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo rascou a upečieme vo vyhriatej rúre.

5
Hotovo

Plnka

Maslo necháme zmäknúť, rozpučíme doň cesnak, pridáme postrúhaný syr, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a dobre vymiešame.

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Medvedie labky
dalej
Kokosová torta
naspäť
Medvedie labky
dalej
Kokosová torta