Ingrediencie
-
Cesto
-
400 g Hladká múka
-
100 ml Olej
-
250 ml Mlieko
-
42 g Droždie
-
2 lyžičky Soľ
-
1 lyžička Cukor
-
Plnka
-
125 g Maslo
-
5 strúčikov Cesnak
-
250 g Tvrdý syrpostrúhaný
-
1 lyžička Vegeta
-
Soľ
-
Rasca
-
Sezam
-
Vajíčko na potretie
Popis
Slimáky z kysnutého cesta naplnené syrovou plnkou s cesnakom, posypané rascou alebo sezamom. Ideálne na posedenie k vínu s priateľmi.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý dáme vykysnúť. |
2
Hotovo
|
Vykysnutý kvások, olej, zvyšné mlieko, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. |
3
Hotovo
|
Vykysnuté cesto dáme na dosku. Rozdelíme na štyri časti. Každú vyvaľkáme, potrieme plnkou a stočíme ako závin. |
4
Hotovo
|
Krájame na trojuholníčky. Pred pečením každý trojuholník potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo rascou a upečieme vo vyhriatej rúre. |
5
Hotovo
|
PlnkaMaslo necháme zmäknúť, rozpučíme doň cesnak, pridáme postrúhaný syr, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a dobre vymiešame. |