Cheesecake so slaným karamelom

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Karamelové sušienky Lotus 250 g
Maslo 80 g
Krém
Mascarpone 1 kg
Nátierka Lotus 200 g
Kryštálový cukor 100 g
Vajcia 3 ks
Pochúťková smotana 200 g
Kukuričný škrob 3 lyžice
Poleva
Kryštálový cukor krupica 150
Morská soľ pol lyžičky
Smotana na šľahanie 33% 150 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 10 min / 200 ° C, 40 min /120 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Korpus

  • Krém

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Dezert pre všetkých milovníkov karamelu a arašidov. Kombinácie karamelových sušienok, krémového syra a slanej karamelovej polevy.

Kroky

1
Hotovo
10 min / 180 °C

Korpus

Sušienky rozmrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo a premiešame. Tortovú formu s priemerom 23 cm vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva. Dáme piecť asi na 10 minút do rúry vyhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť.

2
Hotovo

Krém

Vymiešame mascarpone, nátierku, postupne pridávame cukor, kukuričný škrob a po jednom vajcia.

3
Hotovo
10

Nakoniec primiešame pochúťkovú smotanu. Dobre premiešame. Krém dáme na vychladnutý korpus. Pečieme 10 minút pri teplote 200 ° C. Potom znížime teplotu na 110 ° C a pečieme ďalších 25 minút. Vypneme rúru a koláč necháme v rúre asi hodinu. Po 30 minutách pootvoríme dvierka.

4
Hotovo

Poleva

Cukor upálime na karamel. Zalejeme smotanou a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme soľ a necháme chvíľu vychladnúť a polejeme ňou cheesecake.

naspäť
Plnené pagáčiky
dalej
Srnčie ragú
naspäť
Plnené pagáčiky
dalej
Srnčie ragú