Cheesecake so slaným karamelom

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Karamelové sušienky Lotus 250 g
Maslo 80 g
Krém
Mascarpone 1 kg
Nátierka Lotus 200 g
Kryštálový cukor 100 g
Vajcia 3 ks
Pochúťková smotana 200 g
Kukuričný škrob 3 lyžice
Poleva
Kryštálový cukor krupica 150
Morská soľ pol lyžičky
Smotana na šľahanie 33% 150 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 10 min / 200 ° C, 40 min /120 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Korpus

  • Krém

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Dezert pre všetkých milovníkov karamelu a arašidov. Kombinácie karamelových sušienok, krémového syra a slanej karamelovej polevy.

Kroky

1
Hotovo
10 min / 180 °C

Korpus

Sušienky rozmrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo a premiešame. Tortovú formu s priemerom 23 cm vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva. Dáme piecť asi na 10 minút do rúry vyhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť.

2
Hotovo

Krém

Vymiešame mascarpone, nátierku, postupne pridávame cukor, kukuričný škrob a po jednom vajcia.

3
Hotovo
10

Nakoniec primiešame pochúťkovú smotanu. Dobre premiešame. Krém dáme na vychladnutý korpus. Pečieme 10 minút pri teplote 200 ° C. Potom znížime teplotu na 110 ° C a pečieme ďalších 25 minút. Vypneme rúru a koláč necháme v rúre asi hodinu. Po 30 minutách pootvoríme dvierka.

4
Hotovo

Poleva

Cukor upálime na karamel. Zalejeme smotanou a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme soľ a necháme chvíľu vychladnúť a polejeme ňou cheesecake.

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Plnené pagáčiky
dalej
Srnčie ragú
naspäť
Plnené pagáčiky
dalej
Srnčie ragú