0 0
Chilli con carne

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cibuľa 1 veľká
Červená paprika 1
Cesnak 2 strúčiky
Olej 1 lyžica
Chilli 1 lyžička
Mletá červená paprika 1 lyžička
Mleté hovädzie mäso 500 g
Hovädzí bujón 1 kocka
Drvené paradajky 400 g
Majoránka 1/2 lyžičky
Horká čokoláda 2 tabličky
Soľ
Mleté čierne korenie

Nutričné hodnoty

1 porcia
387
kcal
17 g
tuky
25 g
sacharidy
6 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chilli con carne

  • 45
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Známe texaské jedlo obľúbené kvôli jeho pikantnej chuti, základom ktorého je fazuľa a hovädzie mäso.

Kroky

1
Hotovo
5

Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu pokrájanú na väčšie kocky.

2
Hotovo
5

Pridáme cesnak a papriku pokrájané na plátky, chilli, mletú červenú papriku a rascu. Za občasného miešania opekáme ešte 5 minút.

3
Hotovo
5

Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme, aby sa nám mäso rozdelilo do hrudiek. Mäso má byť opečené, nie udusené.

4
Hotovo

Kocku hovädzieho bujónu zalejeme 300 ml horúcej vody a prilejeme k mäsu spolu s paradajkami, soľou a majoránkou. Dobre premiešame.

5
Hotovo
20

Prikryjeme a na miernom ohni za občasného miešania varíme 20 minút. Ak sa omáčka prichytáva o dno panvice, podlejeme ju trocha vodou. Po uvarení by mala byť hustá a šťavnatá.

6
Hotovo
10

Scedíme fazule a pridáme do panvice spolu s čokoládou. Spolu ešte povaríme 10 minút.

7
Hotovo

Dochutíme soľou a korením. Odokryjeme a necháme odpočívať 10 minút. Podávame s dlhou ryžou a ozdobené pochúťkovou smotanou alebo pečivom.

naspäť
Špragľa s prosciuttom
dalej
Kokosové sušienky
naspäť
Špragľa s prosciuttom
dalej
Kokosové sušienky