Ingrediencie
-
1 veľká Cibuľa
-
1 Červená paprika
-
2 strúčiky Cesnak
-
1 lyžica Olej
-
1 lyžička Chilli
-
1 lyžička Mletá červená paprika
-
500 g Mleté hovädzie mäso
-
1 kocka Hovädzí bujón
-
400 g Drvené paradajky
-
1/2 lyžičky Majoránka
-
2 tabličky Horká čokoláda
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Známe texaské jedlo obľúbené kvôli jeho pikantnej chuti, základom ktorého je fazuľa a hovädzie mäso.
Kroky
1
Hotovo
5
|
Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu pokrájanú na väčšie kocky. |
2
Hotovo
5
|
Pridáme cesnak a papriku pokrájané na plátky, chilli, mletú červenú papriku a rascu. Za občasného miešania opekáme ešte 5 minút. |
3
Hotovo
5
|
Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme, aby sa nám mäso rozdelilo do hrudiek. Mäso má byť opečené, nie udusené. |
4
Hotovo
|
Kocku hovädzieho bujónu zalejeme 300 ml horúcej vody a prilejeme k mäsu spolu s paradajkami, soľou a majoránkou. Dobre premiešame. |
5
Hotovo
20
|
Prikryjeme a na miernom ohni za občasného miešania varíme 20 minút. Ak sa omáčka prichytáva o dno panvice, podlejeme ju trocha vodou. Po uvarení by mala byť hustá a šťavnatá. |
6
Hotovo
10
|
Scedíme fazule a pridáme do panvice spolu s čokoládou. Spolu ešte povaríme 10 minút. |
7
Hotovo
|
Dochutíme soľou a korením. Odokryjeme a necháme odpočívať 10 minút. Podávame s dlhou ryžou a ozdobené pochúťkovou smotanou alebo pečivom. |