Citrónová torta s bazou

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajce 5 ks
Kryštálový cukor krupica 180 g
Bazový sirup 10 lyžíc
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Hladká múka 250 g
Smotanový citrónový krém
Mascarpone 200 g
Smotana na šľahanie 200 ml
Práškový cukor 50 g
Citrónový krém (lemon curd) 1 dávka
Bazový krém
Smotana na šľahanie 200 ml
Bazový kvet 50 g
Mascarpone 200 g
Práškový cukor 100 g
Citrónový maslový krém
Bielok 3 ks
Kryštálový cukor krupica 106 g
Maslo 180 g
Citrónový krém (lemon curd) pol dávky
Gelova farba žltá
Dokončenie
Bazový kvet na ozdobenie
Bazový sirup
Citrónový krém (lemon curd) pol dávky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 35 min/170 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Smotanový citrónový krém

  • Bazový krém

  • Citrónový maslový krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Svieža citrónová torta s naplnená krémom z mascarpone ochuteným citrónovým krémom, prevoňaná bazou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vymiešame žĺtky s cukrom a sirupom dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme do dvoch 18 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu.

3
Hotovo

Citrónový smotanový krém

Pripravíme si 2 dávky citronového krému. Jednu dávku spolu s mascarpone, smotanou na šľahanie a cukrom vyšľaháme na hladký krém.

4
Hotovo

Bazový krém

Do smotany pridáme bazové kvety, necháme pár hodín lúhovať a precedíme. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, bazovou šľahačkou na hladký krém.

5
Hotovo

Citrónový maslový krém

Bielky s cukrom miešame (nešľaháme) vo vodnom kúpeli na miernom ohni, kým teplota nedosiahne 70 °C a cukor sa nerozpustí. Zmes odložíme z ohňa.

6
Hotovo

Preložíme do mixéra a šľaháme na najvyššej rýchlosti do vychladnutia. Znížime rýchlosť a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Šľaháme, kým sa bielky s maslom nespoja. Postupne pridáme polovicu druhej dávky citrónové krému, gelovú farbu a vymiešame na hladký krém.

7
Hotovo

Dokončenie

Upečené a vyhladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme. Spodný korpus pokvapkáme bazovým sirupom, potrieme bazovým krémom .

8
Hotovo

Priložíme druhým korpus, ktorý potrieme zvyšným citrónovým krémom. Priložíme ďalší korpus, ktorý potrieme citrónovým smotanovým krémom a dáme vrchný korpus.

9
Hotovo

Vrch a boky torty potrieme tenkou vrstvou maslového citrónového krému a dáme vychladiť. Vychladnuté potrieme zvyšným krémom a ozdobíme čerstvými bazovými kvetmi.

naspäť
Mandľové sušienky Cantuccini
dalej
Kuskus s kuracím mäsom
naspäť
Mandľové sušienky Cantuccini
dalej
Kuskus s kuracím mäsom