Citrónové kura

0 0
Citrónové kura

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kuracie prsia 4 ks
Citrón bio 1 ks
Citrónová šťava z 1 citróna
Maslo 2 lyžice
Olej
Vajcia 2 ks
Hladká múka na obaľovanie
Soľ
Mleté čierne korenie
Mlieko 2 lyžice
Biele víno 100 ml
Hydinový vývar 200 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Svieže voňavé kura je výborná voľba na nedeľný obed – kuracie rezne s plátkami citrónov. Podávať ho môžeme s batátmi.

Kroky

1
Hotovo

Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Nakrájame tenké rezne, ktoré zľahka pod fóliou naklepeme.

2
Hotovo
10

Vyšľaháme vajcia s mliekom, pridáme soľ a čerstvo namleté korenie. Rezne postupne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a hneď vyprážame v horúcom oleji do zlatista.

3
Hotovo
10

Vysmažené kura odložíme na teplé miesto. Na čistú panvicu dáme maslo a opečieme na ňom plátky citróna do zlatista. Citróny vyberieme, prilejeme víno a vývar.

4
Hotovo
3

Omáčku zredukujeme, dochutíme soľou a korením. Vypražené rezne vrátime späť do omáčky a krátko prehrejeme.

naspäť
Kelové fašírky
dalej
Pistáciová torta
naspäť
Kelové fašírky
dalej
Pistáciová torta