Citrónové rezy na oblátke

0 0
Citrónové rezy na oblátke

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Bielok 7 ks
Kryštálový cukor 200 g
Pomleté orechy 200 g
Polohrubá múka 2 lyžice
Kakao 2 lyžice
Sóda bikarbóna 0,5 lyžičky
Tortové oblátky
Plnka
Žĺtok 7 ks
Kryštálový cukor 150 g
Maslo 250 g
Šťava a kôra z jedného citróna
Poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Stužený pokrmový tuk 30 g
Olej 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 180 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Snehový korpus s orechmi, žĺtková citrónová plnka a to všetko medzi chrumkavými oblátkami. Ozdobené transferou fóliou.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame múku zmiešanú s pomletými orechmi, kakaom a sódou bikarbónou.

2
Hotovo

Upečieme v mierne vyhriatej rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie.

3
Hotovo

Plnka

Žĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla spolu s citrónovou šťavou a postrúhanou kôrou.

4
Hotovo

Na plech rozložíme tortové oblátky a potrieme polovicou plnky. Priložíme vychladnutým orechovým plátom a potrieme druhou polovicou plnky. Na vrch dáme tortové oblátky.

5
Hotovo

Zaťažíme a na druhý deň polejeme čokoládovou polevou.

6
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

naspäť
Čokoládové rezy
dalej
Citrónový krém – lemon curd
naspäť
Čokoládové rezy
dalej
Citrónový krém – lemon curd