Ingrediencie
-
Cesto
-
190 g Hladká múka
-
75 g Práškový cukor
-
90 g Maslo
-
1 ks Vajce
-
Citrónový krém
-
120 g Kryštálový cukor krupica
-
100 g Vajcia
-
80 ml Citrónová šťava
-
150 g Maslo
-
z 3 biocitrónov Citrónová kôra
-
Dokončenie
-
na ozdobu Čučoriedky
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
TartaletkyV miske zmiešame múku a cukor. Pridáme na kocky nakrájané maslo, vajce a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme asi pol hodinu v chlade stuhnúť. |
2
Hotovo
10 min / 170°C
|
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré budú presahovať okraj formičiek. Cesto pritlačíme na steny formičiek a presahujúci okraj zrežeme nožom. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |
3
Hotovo
|
Citrónový krémCitróny dôkladne umyjeme a kôru jemne nastrúhame. Strúhame iba žltú časť, biela je horká. Všetky suroviny zmiešame a vo vodnom kúpeli za stálého miešania varíme, kým krém nezhustne do pudingovej konzistencie. |
4
Hotovo
|
DokončenieCitrónovým krémom naplníme košíky, necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Ozdobíme čerstvými čučoriedkami. |
5
Hotovo
|
Stuhnuté tartaletky polejeme čokoládovou polevou a posypeme soľou. |