Citrónovo-čučoriedková torta

0 0
Citrónovo-čučoriedková torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor krupica 150 g
Olej 50 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Citrónová šťava z 1 citróna
Hladká múka 120 g
Citrónový krém
Žĺtok 4 ks
Kryštálový cukor krupica 70 g
Citrónová šťava 70 ml
Maslo 70 g
Citrónová kôra z 2 biocitrónov
Smotanový krém
Mascarpone 500 g
Smotana na šľahanie 300 ml
Práškový cukor 100 g
Šťava z jedného citróna
Snehový maslový krém
Bielok 60 g
Kryštálový cukor krupica 120 g
Maslo zmäknuté 180 g
Dokončenie
Čučoriedky 300 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 35 minút 170 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Citrónový krém

  • Smotanový krém

  • Snehový maslový krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Osviežujúca torta naplnená citrónovým krémom a čučoriedkami.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vymiešame žĺtky s cukrom do penista. Ku koncu šľahania pomaly prilejeme olej a citrónovú šťavu.

2
Hotovo

Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý striedavo s múkou pridávame k žĺtkovej zmesi.

3
Hotovo

Cesto rozdelíme do dvoch 18 cm foriem vystlaných papierom na pečenie.

4
Hotovo

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu.

5
Hotovo

Citrónový krém

Všetky suroviny zmiešame a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne do pudingovej konzistencie.

6
Hotovo

Smotanový krém

ascarpone so smotanou, citrónovou šťavou a cukrom vyšľaháme na hladký krém.

7
Hotovo

Snehový maslový krém

Bielky s cukrom miešame (nešľaháme) vo vodnom kúpeli na miernom ohni, kým teplota nedosiahne 70 °C a kým sa cukor nerozpustí. Zmes odložíme z ohňa.

8
Hotovo

Preložíme do mixéra a šľaháme na najvyššej rýchlosti do vychladnutia. Znížime rýchlosť a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo.

9
Hotovo

Šľaháme, kým sa bielky s maslom nespoja.

10
Hotovo

Dokončenie

Upečené a vychladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme. Spodný korpus potrieme citrónovým krémom, potom smotanovým krémom a posypeme čučoriedkami.

11
Hotovo

Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Priložíme vrchný korpus.

12
Hotovo

Vrch a boky torty potrieme tenkou vrstvou snehového maslového krému a dáme vychladiť. Vychladnuté potrieme zvyšným krémom a ozdobíme.

naspäť
Polievka z koreňovej zeleniny
dalej
Pažítková polievka
naspäť
Polievka z koreňovej zeleniny
dalej
Pažítková polievka