Čokoládová roláda

0 0
Čokoládová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor 80g
Polohrubá múka 80 g
Kakao 10 g
Voda 20 ml
Krém
Smotana na šľahanie 280 ml
Horká čokoláda 100 g
Maslo 25 g
Kryštálový cukor 50 g
Dokončenie
Čokoládové hobliny

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • 10 min / 200 °C
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Rýchla čokoládová roláda naplnená smotanovým čokoládovým krémom a posypaná hoblinami.

 

Kroky

1
Hotovo

Bielky a dve tretiny cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a jednu tretinu cukru vymiešame, prilejeme vodu.

2
Hotovo

Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s kakaom.

3
Hotovo

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Horúce cesto vyklopíme na navlhčený obrúsok, zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.

5
Hotovo

Krém

Cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme 60 ml tekutej smotany. Rozvaríme, odstavíme, pridáme maslo a horkú čokoládu.

6
Hotovo

Vychladíme a do vlažného primiešame 220 ml vyšľahanej šľahačky.

7
Hotovo

Dokončenie

Po upečení a vychladnutí naplníme čokoládovým krémom, stočíme do rolády a necháme stuhnúť. Krémom natrieme aj vrch rolády a posypeme hoblinami.

naspäť
Kakaová roláda
dalej
Schwarzwaldská višňová torta
naspäť
Kakaová roláda
dalej
Schwarzwaldská višňová torta