Čokoládová roláda

0 0
Čokoládová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor 150 g
Polohrubá múka 100 g
Kakao 2 lyžice
Plnka
Mäkký tvaroh 250 g
Práškový cukor 1 lyžica
Vanilínový cukor 2 ks
Smotana na šľahanie 250 ml
Poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Stužený pokrmový tuk 30 g
Olej 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25
  • 10/170 °C
  • Porcie: 15
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Rýchla a nenáročná, naplnená ľahkým tvarohovým krémom, taká je táto čokoládová roláda.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pomaly doň pridávame cukor, žĺtky a múku zmiešanú s kakaom.

2
Hotovo

Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Po upečení ho aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Plnka

Šľahačku vyšľaháme a pomaly pridáme do vymiešaného tvarohu s maslom a cukrom.

5
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu

6
Hotovo

Po vychladnutí roládu rozvinieme, papier stiahneme, plát natrieme plnkou, stočíme a vrch polejeme čokoládovou polevou.

naspäť
Mrkvové rezy
dalej
Vyprážaný kapor
naspäť
Mrkvové rezy
dalej
Vyprážaný kapor