Ingrediencie
-
Cesto
-
5 ks Vajcia
-
150 g Kryštálový cukor
-
100 g Polohrubá múka
-
2 lyžice Kakao
-
Plnka
-
250 g Mäkký tvaroh
-
1 lyžica Práškový cukor
-
2 ks Vanilínový cukor
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
Poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
-
1 lyžica Olej
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pomaly doň pridávame cukor, žĺtky a múku zmiešanú s kakaom. |
2
Hotovo
|
Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
Po upečení ho aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. |
4
Hotovo
|
PlnkaŠľahačku vyšľaháme a pomaly pridáme do vymiešaného tvarohu s maslom a cukrom. |
5
Hotovo
|
PolevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu |
6
Hotovo
|
Po vychladnutí roládu rozvinieme, papier stiahneme, plát natrieme plnkou, stočíme a vrch polejeme čokoládovou polevou. |