Čokoládová torta

0 0
Čokoládová torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 225 g
Kryštálový cukor krupica 250 g
Kakao holandské 60 g
Sóda bikarbóna ½ lyžičky
Soľ ¼ lyžičky
Maslo chladené 125 g
Uvarená čierna káva horúca 120 ml
Acidofilné mlieko 120 ml
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Vajcia 2 ks
Poleva
Horká čokoláda min 60% 400 g
Smotana na šľahanie 400 g
Pochúťková smotana 150 g
Vanilkový extrakt ½ lyžičky
Soľ štipka

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 30 min / 180 ° C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Torta plná čokolády. Kakaový koprus naplnený krémom z horkej čokolády.

Kroky

1
Hotovo

Do jednej misy preosejeme múku, kakao, soľ a prisypeme cukor. Pridáme na kocky pokrájané maslo a vymiešame na sypkú hmotu.

2
Hotovo

Horúcu kávu a vanilkovú esenciu vymiešame a za stáleho miešania pridáme do múčnej zmesi.

3
Hotovo
30

V ďalšej miske zmiešame mlieko a vajcia a pridáme do cesta.

4
Hotovo

Vymiešame na hladkú hmotu. Cesto rozdelíme do dvoch 20 cm tortových foriem vystlaných papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre.

5
Hotovo

Poleva

Čokoládu so šľahačkou rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme pochúťkovú smotanu, vanilkovú esenciu, soľ a vymiešame na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

6
Hotovo

Dokončenie

Vychladnuté korpusy zarovnáme a spojíme polevou. Polevou potrieme aj vrch a boky torty. Pomocou cukrárenskej špachtle vytvoríme vzor.

naspäť
Hrachová kaša s údeným mäsom
dalej
Thajská kokosová polievka
naspäť
Hrachová kaša s údeným mäsom
dalej
Thajská kokosová polievka