Ingrediencie
-
Cesto
-
6 ks Vajcia
-
150 g Maslo
-
150 g Práškový cukor
-
125 g Polohrubá múka
-
150 g Čokoláda
-
1 Vanilínový cukor
-
Čokoládová plnka
-
250 g Maslo
-
300 ml Mlieko
-
40 g Čokoládový puding
-
2 lyžice Kryštálový cukor
-
200 g Čokoláda
-
Poleva
-
200 g Čokoláda na varenie
-
60 g Stužený pokrmový tuk
-
2 lyžice Olej
Popis
Čokoládový korpus, čokoládová plnka a k tomu čokoládová poleva – torta pre milovníkov čokolády.
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame dopenista. Postupne zašľaháme vo vodnom kúpeli rozpustenú čokoládu s maslom. Z bielkov ušľaháme sneh a spolu s múkou pridáme k vymiešanému cestu. |
2
Hotovo
|
Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom, nakoniec primiešame rozpustenú čokoládu. |
4
Hotovo
|
Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Spodný plát pokropíme rumom, potrieme plnkou a prikryjeme druhým plátom. |
5
Hotovo
|
PolevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |
6
Hotovo
|
Hotový korpus polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. |