Čokoládová torta

0 0
Čokoládová torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Maslo 150 g
Práškový cukor 150 g
Polohrubá múka 125 g
Čokoláda 150 g
Vanilínový cukor 1
Čokoládová plnka
Maslo 250 g
Mlieko 300 ml
Čokoládový puding 40 g
Kryštálový cukor 2 lyžice
Čokoláda 200 g
Poleva
Čokoláda na varenie 200 g
Stužený pokrmový tuk 60 g
Olej 2 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 45 min / 180 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Čokoládová plnka

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Čokoládový korpus, čokoládová plnka a k tomu čokoládová poleva – torta pre milovníkov čokolády.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame dopenista. Postupne zašľaháme vo vodnom kúpeli rozpustenú čokoládu s maslom. Z bielkov ušľaháme sneh a spolu s múkou pridáme k vymiešanému cestu.

2
Hotovo

Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom, nakoniec primiešame rozpustenú čokoládu.

4
Hotovo

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Spodný plát pokropíme rumom, potrieme plnkou a prikryjeme druhým plátom.

5
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

6
Hotovo

Hotový korpus polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme.

naspäť
Marhuľové smoothie
dalej
Kváskový chlieb
naspäť
Marhuľové smoothie
dalej
Kváskový chlieb