Čokoládové crème brûlée

0 0
Čokoládové crème brûlée

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Smotana na šľahanie 250 ml
Mlieko 190 ml
Žĺtok 4 ks
Čokoláda 100 g
Kryštálový cukor krupica 70 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45+ chladenie
  • 160 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Klasický francúzsky dezert zo smotany, žĺtkov, vanilky a na vrchu s karamelovou krustou.

Kroky

1
Hotovo

Smotanu, mlieko a naškrábaný vanilkový struk prevaríme.

2
Hotovo

Žĺtky a cukor vyšľaháme dopenista. Primiešame prevarenú smotanu a rozpustenú čokoládu.

3
Hotovo
25 min/ 160 °C

Vylejeme do zapekacích misiek, ktoré dáme do hlbšej misy s vodou a pečieme asi 30 minút.

4
Hotovo

Necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme kryštálovým cukrom a pomocou flambovacej pištole vytvoríme na povrchu karamel.

naspäť
Halászlé
dalej
Paradajková polievka
naspäť
Halászlé
dalej
Paradajková polievka