Ingrediencie
-
Cesto
-
100 g Kryštálový cukor
-
100 g Práškový cukor
-
6 ks Vajcia
-
150 g Polohrubá múka
-
125 g Maslo
-
100 g Čokoláda
-
1 lyžička Mletá škorica
-
1 lyžička Citrónová kôra
-
Plnka
-
100 g Horká čokoláda
-
250 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
40 g Pudingový prášok
-
300 ml Mlieko
-
Dokončenie
-
Kakao
Popis
Ak máte radi čokoládu, tak vyskúšajte tento recept. Čokoládový korpus naplnený čokoládovým krémom.
Kroky
1
Hotovo
|
Maslo s práškovým cukrom vymiešame dopenista, postupne zašľaháme žĺtky a zmäknutú čokoládu. |
2
Hotovo
|
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme kryštálový cukor a ešte došľaháme. Potom sneh opatrne vmiešame do zmesi. |
3
Hotovo
|
Nakoniec pridáme múku zmiešanú so škoricou a citrónovou kôrou. |
4
Hotovo
|
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
5
Hotovo
|
PlnkaČokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme krém a dáme ho vychladnúť. Maslo s cukrom dobre vymiešame a postupne doň pridávame krém, nakoniec rozpustenú čokoládu. |
6
Hotovo
|
Vychladnutý korpus prekrojíme po dĺžke na dva pásy. Spodný pás potrieme plnkou, priložíme druhý pás, ktorý tiež potrieme plnkou. Vrch posypeme kakaom. |