Čokoládové tartaletky

0 0
Čokoládové tartaletky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 250 g
Práškový cukor 70 g
Maslo 125 g
Kakao 3 lyžice
Žĺtok 2 ks
Ganache
Čokoláda min 60% 300 g
Smotana na šľahanie 300 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 15 min / 170°C
  • Porcie: 10
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Ganache

Popis

Zdieľať

Krehké linecké košíčky naplnené jemným čokoládovým krémom a ozdobené čerstvým ovocím.

Kroky

1
Hotovo

V miske zmiešame múku, kakao a cukor. Pridáme na kocky nakrájané maslo a žĺtky a vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme asi pol hodinu v chlade stuhnúť.

2
Hotovo
10 min / 170°C

Tartaletky

Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré budú presahovať okraj formičiek. Cesto pritlačíme na steny formičiek a presahujúci okraj zrežeme nožom. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

3
Hotovo

Ganache

Smotanu privedieme do varu. Odstavíme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Ganache nalejeme do upečených košíkov a dáme stuhnúť. Ozdobíme ovocím.

naspäť
Osso buco
dalej
Diviak so šípkovou omáčkou
naspäť
Osso buco
dalej
Diviak so šípkovou omáčkou