Čokoládový cheesecake

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Sušienkový základ
Maslové sušienky 250 g
Maslo 120 g
Kakao 2 lyžice
Náplň
Krémový syr mascarpone, riccota 750 g
Pochúťková smotana 150 g
Čokoláda 70 % 150 g
Kryštálový cukor krupica 100 g
Kakao 1 lyžica
Kukuričný škrob 1 lyžica
Vajcia 3 ks
Soľ štipka
Ganache
Smotana na šľahanie 30% 100 ml
Čokoláda 70% 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 85
  • 45 min /180 ° C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Sušienkový základ

  • Náplň

  • Ganache

Popis

Zdieľať

Pečený cheesecake plný čokolády – ktorého základom je kvalitná čokoláda, a to v korpuse, plnke aj poleve.

Kroky

1
Hotovo

Sušienky spolu rozmrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo a premiešame.

2
Hotovo
10 min / 180°C

Tortovú formu vystriekame olejom na formy alebo vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva a dáme piecť. Necháme vychladnúť.

3
Hotovo

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame syr, postupne pridávame rozpustenú čokoládu, cukor, kukuričný škrob, soľ a dobre premiešame.

4
Hotovo
45 min /180 ° C

Postupne pridáme po jednom vajcia a nakoniec primiešame pochúťkovú smotanu. Dobre premiešame, nalejeme na vychladnutý sušienkový základ a dáme piecť

5
Hotovo

Pečieme 45 minút. Potom rúru vypneme a koláč necháme v rúre asi hodinu. Po 30 minutách pootvoríme dvierka. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, nakoniec v chladničke, najlepšie do druhého dňa.

6
Hotovo

Ganache

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky. Smotanu privediem do varu a zalejeme ňou pripravenú čokoládu. Necháme postáť, kým sa čokoláda nerozpustí, vymiešame na hladký krém a nalejeme na cheesecake.

naspäť
Pikantné tyčinky
dalej
Buchty s lekvárom
naspäť
Pikantné tyčinky
dalej
Buchty s lekvárom