Ingrediencie
-
Marinované hrušky
-
4 ks Hruška
-
200 ml Biele víno
-
5 ks Klinčeky celé
-
1 ks Celá škorica
-
3 kolieska Citrón
-
3 ks Badián
-
Chlebík
-
3 ks Vajcia
-
125 g Maslo
-
150 g Hnedý cukor
-
50 ml Mlieko
-
180 g Hladká múka
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
4 lyžice Kakao
-
100 g Horká čokoláda
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Marinované hruškyDeň vopred hrušky zalejeme bielym vínom, pridáme celú škoricu, badián, klinčeky, kolieska citrón, a necháme marinovať. Na druhý deň hrušky scedíme. |
2
Hotovo
|
ChlebíkMaslo a cukor vymiešame dopenista. Postupne pridáme vajcia, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a mlieko. |
3
Hotovo
|
Nakoniec primiešame na kúsky polámanú čokoládu Zľahka premiešame. |
4
Hotovo
|
DokončenieCesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na chlebíček. Do stredu pokladáme hrušky tak, aby stopka trčala. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |