Čučoriedkový cheesecake
s bielou čokoládou

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Maslové sušienky 300 g
Maslo 100 g
Krém
Krémový syr mascarpone, riccota 750 g
Kryštálový cukor 1 hrnček
Vajcia 2 ks
Žĺtok 1 ks
Pochúťková smotana 200 g
Kukuričný škrob 2 lyžice
Biela čokoláda 110 g
Čučoriedky zmrznuté 1 hrnček
Čučoriedková omáčka
Čučoriedky 2 hrnčeky
Kryštálový cukor 1 hrnček
Voda 1 hrnček
Dokončenie
Čučoriedky čerstvé
Čerstvé kvety

Nutričné hodnoty

1 porcia
549
kcal
12 g
tuk
24 g
bielkoviny
25 g
sacharidy

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 45 min /150 °C
  • Porcie: 12
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Korpus

  • Krém

  • Čučoriedková omáčka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Čučoriedkový cheesecake – jednoduchý, krémový. Môžeme ho podávať s čučoriedkovou omáčkou.

Kroky

1
Hotovo

Korpus

Sušienky rozmrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo a premiešame. Vznikne zmes podobná posýpke na koláč.

2
Hotovo
10 min /175°C

Tortovú formu vystriekame olejom na formy alebo vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Necháme vychladnúť.

3
Hotovo

Plnka

Vymiešame syr, postupne pridávame cukor, pochúťkovú smotanu a kukuričný škrob. Vajcia a žĺtok prešľaháme vidličkou a pridáme k syru.

4
Hotovo

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame do hmoty. Dobre premiešame. Nakoniec pridáme zmrznuté čučoriedky.

5
Hotovo
45 min/150° C

Plnku dáme na vychladnutý sušienkový základ a dáme piecť. Vypneme rúru, pootvoríme dvierka a koláč necháme v rúre vychladnúť.

6
Hotovo

Čučoriedková omáčka

Do hrnca dáme variť čučoriedky, cukor a vodu. Varíme, kým omáčka nezhustne.

7
Hotovo

Dokončenie

Vychladnutý koláč ozdobíme čerstvými čučoriedkami a kvetmi. Podávame poliate omáčkou.

naspäť
Malinové rezy
dalej
Metrový koláč
naspäť
Malinové rezy
dalej
Metrový koláč