Cviklové rizoto

0 0
Cviklové rizoto

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cvikla 4 ks
Cesnak 2 strúčiky
Rozmarín vetvička
Ryža arborio 200 g
Cibuľa 1 ks
Olivový olej 2 lyžice
Zeleninový vývar 1 l
Červené víno 100 ml
Soľ

Nutričné hodnoty

1 porcia
626
kcal
35 g
bielkoviny
95 g
sacharidy
9 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Farebné krémové rizoto s pečenou cviklou. Cvikla a ryža sa v tomto recepte výborne dopĺňajú a príprava je veľmi jednoduchá.

Kroky

1
Hotovo
60

Cviklu spolu s cesnakom a rozmarínom zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na hodinu. Upečenú cviklu olúpeme, nakrájame na kocky. Polovicu rozmixujeme tyčovým mixérom.

2
Hotovo

Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme cibuľu, po chvíli pridáme ryžu a necháme zosklovatieť. Prilejeme víno, rozmixovanú cviklu a chvíľu povaríme, kým sa víno neodparí.

3
Hotovo
15

Zalejeme časťou vývaru. Podľa potreby vývar dolievame, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata až kým nezmäkne.

4
Hotovo

Do uvarenej ryže pridáme na kocky nakrájanú cviklu. Dochutíme soľou a korením.

naspäť
Klobása v lístkovom ceste
dalej
Pohár so želé
naspäť
Klobása v lístkovom ceste
dalej
Pohár so želé