Ingrediencie
-
4 ks Cvikla
-
2 strúčiky Cesnak
-
vetvička Rozmarín
-
200 g Ryžaarborio
-
1 ks Cibuľa
-
2 lyžice Olivový olej
-
1 l Zeleninový vývar
-
100 ml Červené víno
-
Soľ
Popis
Farebné krémové rizoto s pečenou cviklou. Cvikla a ryža sa v tomto recepte výborne dopĺňajú a príprava je veľmi jednoduchá.
Kroky
1
Hotovo
60
|
Cviklu spolu s cesnakom a rozmarínom zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na hodinu. Upečenú cviklu olúpeme, nakrájame na kocky. Polovicu rozmixujeme tyčovým mixérom. |
2
Hotovo
|
Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme cibuľu, po chvíli pridáme ryžu a necháme zosklovatieť. Prilejeme víno, rozmixovanú cviklu a chvíľu povaríme, kým sa víno neodparí. |
3
Hotovo
15
|
Zalejeme časťou vývaru. Podľa potreby vývar dolievame, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata až kým nezmäkne. |
4
Hotovo
|
Do uvarenej ryže pridáme na kocky nakrájanú cviklu. Dochutíme soľou a korením. |