Diviak so šípkovou omáčkou

0 0
Diviak so šípkovou omáčkou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Marináda
Červené víno 250 ml
Badián 3 hviezidčky
Nové korenie 5 guličiek
Borievka 5 guličiek
Celé čierne korenie 5 guličiek
Mäso
Diviačie stehno 600 g
Bravčova masť 2 lyžice
Mrkva 2 ks
Petržlen 1 ks
Zeler pol menšieho
Bobkový list 2 ks
Kryštálový cukor 2 lyžice
Cibuľa 1 ks
Tymián 1 vetvička
Šípkový džem 2 lyžice
Soľ
Mleté čierne korenie
Hovädzí vývar

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Marináda

  • Mäso

Popis

Zdieľať

Stehno z diviaka so šípkovou omáčkou. Podávame s karlovarskou knedľou.

Kroky

1
Hotovo

Osolené a okorenené mäso naložíme do marinády z červeného vína, borievok a korenia aspoň na jeden deň. Potom ho vyberieme, osušíme a zo všetkých strán opečieme na rozpálenej masti. Mäso odložíme bokom.

2
Hotovo

Do výpeku pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno , koreňovú zeleninu na kocky a spolu orestujeme. Prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať.

3
Hotovo

Vložíme mäso, prilejeme marinádu z vína a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Zeleninu prepasírujeme alebo rozmixujeme, pridáme šípkový džem a prevaríme.

naspäť
Čokoládové tartaletky
dalej
Tyčinky z plesňového syra
naspäť
Čokoládové tartaletky
dalej
Tyčinky z plesňového syra