Ingrediencie
-
Marináda
-
250 ml Červené víno
-
3 hviezidčky Badián
-
5 guličiek Nové korenie
-
5 guličiek Borievka
-
5 guličiek Celé čierne korenie
-
Mäso
-
600 g Diviačie stehno
-
2 lyžice Bravčova masť
-
2 ks Mrkva
-
1 ks Petržlen
-
pol menšieho Zeler
-
2 ks Bobkový list
-
2 lyžice Kryštálový cukor
-
1 ks Cibuľa
-
1 vetvička Tymián
-
2 lyžice Šípkový džem
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Hovädzí vývar
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Osolené a okorenené mäso naložíme do marinády z červeného vína, borievok a korenia aspoň na jeden deň. Potom ho vyberieme, osušíme a zo všetkých strán opečieme na rozpálenej masti. Mäso odložíme bokom. |
2
Hotovo
|
Do výpeku pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno , koreňovú zeleninu na kocky a spolu orestujeme. Prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. |
3
Hotovo
|
Vložíme mäso, prilejeme marinádu z vína a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Zeleninu prepasírujeme alebo rozmixujeme, pridáme šípkový džem a prevaríme. |