Domáce müsli
zapekané

0 0
Domáce müsli

Ingrediencie

Ovsené vločky 200 g
Maslo 50 g
Vlašské orechy 60 g
Marhule sušené 60 g
Slnečnicové semienka 30 g
Banán sušený 60 g
Ananás sušený 60 g
Horká čokoláda 50 g
Hrozienka 60 g
Mletá škorica štipku
Med 3 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Do müsli môžeš pridať ľubovoľné orechy, sušené ovocie, semienka alebo to, čo obľubuješ. Podávaš s mliekom alebo jogurtom.

Kroky

1
Hotovo

Suroviny

2
Hotovo

Na začiatok si pokrájaš sušené ovocie na malé kúsky. Potom si pripravíš čokoládu a orechy, ktoré nasekáš na kúsky.

3
Hotovo

V menšom hrnci si rozohreješ maslo s medom. Pomaly zohrievaš, kým sa maslo aj med nerozpustia. Dochutíš mletou škoricou.

4
Hotovo

Potom odložíš zo sporáka, prisypeš ovsené vločky, slnečnicové semienka, oriešky a spolu dobre premiešaš, aby sa ingrediencie spojili.

5
Hotovo
30

Plech vystelieš papierom na pečenie a zmes naň vysypeš. Vložíš do rúry vyhriatej na 150 stupňov a necháš zapekať približne 30 minút.

6
Hotovo

Počas pečenia zmes niekoľkokrát premiešaš, aby bola rovnomerne opečená. Keď vločky začnú tvoriť hrudky, vyberieš plech z rúry a pridáš sušené ovocie s posekanou čokoládou.

7
Hotovo

Müsli dobre premiešaš a necháš vychladnúť. Hotové môžeš rovno podávať alebo skladovať v dóze. Tak vydrží dlho chutné – minimálne mesiac (ak ti teda tak dlho vydrží a nezješ ho skôr).

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Jahodová torta so šľahačkou
dalej
Šošovicová polievka nakyslo
naspäť
Jahodová torta so šľahačkou
dalej
Šošovicová polievka nakyslo