Domáce rezance
s orechami

0 0
Domáce rezance

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hrubá múka 500 g
Vajce 1
Voda 200 ml
Na posypanie
Maslo 100 g roztopeného
Práškový cukor 100 g
Pomleté orechy 150 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
890
kcal
17,7 g
bielkoviny
116 g
sacharidy
17,7 g
tuky
5,23 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Rezance, posypané cukrom pomletými orechmi. Môžeme použiť ako závarku polievky napr. fazuľovej.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Na dosku dáme múku, v strede urobíme jamku a rozbijeme do nej vajce. Pomocou nožíka postupne rozmiešame vajce s vodu a múkou a vymiesime tuhšie cesto.

3
Hotovo
30

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a dáme obschnúť na čistú utierku.

4
Hotovo

Obschnuté cesto pomúčime, pokrájame na pásy široké asi 5 cm a poukladáme na seba. Ostrým nožom pokrájame na rezance široké 3-5 mm.

5
Hotovo

Uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na vrch, vyberieme ich sitkom a premiešame s maslom.

6
Hotovo

Premiešame s cukrom a pomletými orechmi.

naspäť
Hubová polievka
dalej
Štedrák
naspäť
Hubová polievka
dalej
Štedrák