Dunajské vlny

0 0
Dunajské vlny

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Maslo 250 g
Práškový cukor 200 g
Vajcia 6 ks
Hladká múka 400 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Kakao 2 lyžice
Mlieko 4 lyžice
Rum 2 lyžice
Čerešne 800 g
Plnka
Mlieko 400 ml
Pudingový prášok 1 balíček
Kryštálový cukor 100 g
Maslo 125 g
Smotanová nátierka 200 g
Čokoládová poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Stužený pokrmový tuk 30 g
Olej 3 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Čokoládová poleva

Popis

Zdieľať

Čerešňový koláč z dvojfarebného treného cesta s vanilkovým krémom a navrchu čokoládová poleva.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Maslo mierne nahrejeme, pridáme práškový cukor a vymiešame do peny, pridáme vajcia. Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom do pečiva. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny.

2
Hotovo

Polovicu cesta dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšného cesta primiešame preosiaty kakaový prášok a mlieko. Zamiešame a opatrne vylejeme na svetlé cesto.

3
Hotovo

Zahladíme povrch a rovnomerne naň poukladáme vykôstkované čerešne, ktoré do cesta ľahko zatlačíme. Pomaly pečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Krém

Z mlieka, kryštálového cukru a pudingového prášku uvaríme základný krém (puding). Preložíme do misky, prikryjeme fóliou, tak aby sa dotýkala krému a necháme vychladnúť.

5
Hotovo

Maslo vymiešame so smotanovou nátierkou a postupne pridáme puding. Vyšľaháme hladký krém.

6
Hotovo

Čokoládová poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

7
Hotovo

Dokončenie

Na vychladnutý múčnik natrieme krém a polejeme čokoládovou polevou.

naspäť
Jahodová torta Fraisier
dalej
Mandľové sušienky Cantuccini
naspäť
Jahodová torta Fraisier
dalej
Mandľové sušienky Cantuccini