Falafel

0 0
Falafel

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cícer 250 g
Cibuľa 1 ks
Cesnak 5 strúčikov
Petržlenová vňať hrsť
Rímska rasca 2 lyžičky
Mletý koriander 1 lyžička
Hladká múka 3 lyžice
Soľ 1 lyžička
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Olej

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Tradičné jedlo arabských krajín z cíceru. Najčastejšie ho podávame v pita chlebe s čerstvou zeleninou, dresingom.

Kroky

1
Hotovo

Cícer namočíme deň pred prípravou do studenej vody. Na druhý deň cícer scedíme a prepláchneme.

2
Hotovo

Petržlen a cibuľu nakrájame na kúsky. Do mixéra dáme cícer, múku, všetko korenie, cesnak cibuľu, petržlen a rozmixujeme, ale nie úplne dohladka.

3
Hotovo

Takto pripravenú zmes necháme odpočívať 2 hodiny v chladničke. Z hmoty tvarujeme malé guličky alebo placky, ktoré vyprážame v horúcom oleji.

naspäť
Pečené bravčové koleno
dalej
Posýpkový koláč
naspäť
Pečené bravčové koleno
dalej
Posýpkový koláč