Fánky

0 0
Fánky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 300 g
Kypriaci prášok do pečiva 20 g
Soľ štipka
Žĺtok 2 ks
Maslo 120 g
Rum 2 lyžice
Pochúťková smotana 100 g
Olej na vyprážanie
Na obaľovanie
Práškový cukor 100 g
Vanilínový cukor 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • Porcie: 40
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

Popis

Zdieľať

Typické fašiangové alebo veľkonočné pečivo – vyprážané kúsky  cesta obaľované v práškovom cukre.

Kroky

1
Hotovo

Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Pridáme maslo, smotanu, žĺtka, rum a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 2 hodiny v chlade stuhnúť

2
Hotovo

Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, radielkom pokrájame na obdĺžniky a v strede ešte prerežeme. Vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista. Necháme odkvapkať na papierovej utierke a ešte teplé obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom.

naspäť
Pistáciové tartaletky
dalej
Medové lievance
naspäť
Pistáciové tartaletky
dalej
Medové lievance