Francúzske zemiaky

0 0
Francúzske zemiaky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky 1 kg
Údené mäso uvarené 300 g
Vajcia 6 ks
Smotana na šľahanie 250 ml
Soľ
Mleté čierne korenie
Bravčova masť 2 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 60 min / 180 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Zapečené francúzske zemiaky  s údeným mäso – stará známa klasika.

Kroky

1
Hotovo

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi pol cm. Štyri vajcia uvaríme na tvrdo a nakrájame na kolieska. Údené mäso pokrájame na kocky.

2
Hotovo

Pekáč vymažeme masťou a postupne ukladáme vrstvy zo zemiakov, osolíme ich a okoreníme, údeného mäsa a vajec. Skončíme vrstvou zemiakov.

3
Hotovo

V smotane rozšľaháme dve vajcia, osolíme, okoreníme. Touto zmesou zalejeme zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry.

4
Hotovo

Pečieme asi 1 hod dozlatista. Podávame s kyslou uhorkou.

naspäť
Losos s hráškovým pyré
dalej
Hrachová polievka
naspäť
Losos s hráškovým pyré
dalej
Hrachová polievka