Halászlé
rybia polievka

0 0
Halászlé

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Rybie mäso kapra, šťuky, zubáča, pstruha 1 kg
Cibuľa 2 ks
Voda 1,5 l
Maslo 1 lyžička
Mletá červená paprika 2 lyžičky
Zelená paprika 2 ks
Paradajka 2 ks
Soľ

Nutričné hodnoty

1 porcia
82
kcal
10 g
bielkoviny
2 g
sacharidy
8 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 90
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Tradičná maďarská rybia polievka, ktorá sa varí z viacerých druhov rýb.

Kroky

1
Hotovo

Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na masle. Osolíme a zalejeme vodou. Pridáme očistené, vypitvané a umyté ryby – menšie vcelku, väčšie prekrojíme.

2
Hotovo

Varíme, pridáme na rezance pokrájanú zelenú papriku a olúpané paradajky bez zrniečok, pokrájané na kocky

3
Hotovo

Keď sú ryby takmer uvarené, opatrne ich dierkovanou varechou vyberieme, opatrne vykostíme, mäso pokrájame a vrátime do vývaru.

4
Hotovo

Dochutíme mletou červenou paprikou – mala by trochu štípať – a varíme ešte asi 15 minút.

naspäť
Bryndzové pirohy
dalej
Čokoládové crème brûlée
naspäť
Bryndzové pirohy
dalej
Čokoládové crème brûlée