Hovädzí Stroganov

0 0
Hovädzí Stroganov

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzia sviečková 500 g
Šampiňóny 200 g
Cibuľa 1 ks
Olej 2 lyžice
Maslo 2 lyžice
Hladká múka 1 lyžica
Hovädzí vývar 200 ml
Dijonská horčica 1 lyžica
Paradajkový pretlak 1 lyžica
Pochúťková smotana 200 ml
Soľ
Mleté čierne korenie

Nutričné hodnoty

1 porcia
438
kcal
30 g
bielkoviny
8 g
sacharidy
31 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Recept na Stroganov pochádza z Ruska zo začiatku 19. storočia. Gróf Stroganoff bol dôstojníkom na súde Alexandra III.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo
6

Mäso nakrájame na tenké pásiky a na panvici prudko opečieme v horúcom oleji. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.

3
Hotovo
5

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na plátky a maslo. Dusíme, kým sa všetka voda neodparí.

4
Hotovo
1

Pridáme strúčik na plátky pokrájaného cesnaku, krátko opečieme a zasypeme lyžicou múky.

5
Hotovo
1

Za stáleho miešania opečieme a podlejeme vývarom.

6
Hotovo
5

Do smotany zamiešame horčicu, pretlak a pridáme k šampiňónom. Krátko povaríme a pridáme osmažené mäso.

7
Hotovo
2

Opäť krátko povaríme, osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo cestovinou.

8
Hotovo

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Cestoviny so syrovou omáčkou
dalej
Banánová roláda
naspäť
Cestoviny so syrovou omáčkou
dalej
Banánová roláda