Hovädzí tokáň

0 0
Hovädzí tokáň

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzie mäso krk alebo plece 800 g
Cesnak nakrájaný na plátky 2 strúčiky
Cibuľa 2 ks
Bravčova masť 2 lyžice
Paradajkový pretlak 2 lyžice
Biele víno 200 ml
Hladká múka 1 lyžica
Hovädzí vývar 800 ml
Soľ
Mleté čierne korenie čerstvo namleté

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Kúsky hovädzieho mäsa dusené na bielom víne a korení. Svoju jedinečnú chuť získava pomalým dusením.

Kroky

1
Hotovo

Umyté a osušené mäso odblaníme, nakrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie a premiešame.

2
Hotovo

V hrnci speníme masť a opražíme na nej za stáleho miešania pokrájanú cibuľu.

3
Hotovo

K opečenej cibuli pridáme hovädzie mäso a na prudkom ohni ho restujeme, kým sa nezatiahne. Pridáme pretlak a miešame asi 1 minútu.

4
Hotovo

Znížime oheň, pridáme cesnak, múku a krátko za stáleho miešania spolu orestujeme.

5
Hotovo

Podlejeme vínom a za stáleho miešania krátko spolu povaríme, kým sa víno nezredukuje.

6
Hotovo
120

Prilejeme vývar a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom.

7
Hotovo

Dochutíme soľou a korením. Podávame ryžou ozdobené petržlenovou vňaťou.

naspäť
Kohút na víne
dalej
Tvarohové batôžky
naspäť
Kohút na víne
dalej
Tvarohové batôžky