0 0

Ingrediencie

Hovädzie mäso na polievku - harfy, rebrá
Hovädzie kosti špikové
Mrkva 4 ks
Petržlen 3 ks
Zeler ½
Nové korenie 3 guličky
Celé čierne korenie 5 guličiek
Cibuľa 2 ks
Stonkový zeler 1 stonka
Ligurček

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hovädzí vývar

Hovädzí vývar

  • 170
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Domáci vývar potrebuje kvalitné suroviny a dlhé varenie. Má neopakovateľnú silnú chuť. Je tmavý a voňavý.

Kroky

1
Hotovo
30min /200 °C

Umyté kosti pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. V polovici pečenia kosti otočíme. Cibuľu so šupkou rozkrojíme a dáme opiecť na nepriľnavej panvici.

2
Hotovo
160

Opečené kosti, mäso a očistenú zeleninu dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme studenou vodou a privedieme do varu a oheň stíšime. Zoberieme z vrchu penu, pridáme korenie a na miernom ohni varíme.

3
Hotovo

Z hotového vývaru vyberieme mäso a zeleninu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zoberieme usadený tuk a vývar cez husté sito precedíme.

4
Hotovo

Tip, rada

Takto pripravený vývar vydrží v chladničke tri dni, zmrazený niekoľko mesiacov. Aby sme vývar mohli použiť ako surovinu na prípravu polievok a omáčok, tak ho nesolíme.

naspäť
Žemľová knedľa
dalej
Zemiaky pečené v šupke
naspäť
Žemľová knedľa
dalej
Zemiaky pečené v šupke