Ingrediencie
-
4 plátky Hovädzia roštenka
-
2 ks Cibuľa
-
2 lyžice Bravčova masť
-
1 lyžica Sušené huby
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
500 ml Hovädzí vývar
-
Hladká múka
-
lyžica Maslo
-
200 g Čerstvé huby
Popis
Plátky hovädzej roštenky dusenej s kúskami čerstvých lesných húb. Podávame s ryžou alebo s knedľou.
Kroky
1
Hotovo
|
Hovädzie plátky naklepeme, okraje narežememe, osolíme, okoreníme a z oboch strán poprášime múkou. |
2
Hotovo
|
Opečieme ich na rozpálenej panvici s masťou z oboch strán a vyberieme. |
3
Hotovo
|
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme namočené a pokrájané huby, opečené rezne, podlejeme vývarom a dusíme. |
4
Hotovo
|
Čerstvé huby očistíme, väčšie nakrájame, menšie necháme vcelku. Na panvici rozohrejeme maslo a huby krátko orestujeme. Pridáme k rezňom a spolu dusíme domäkka. |