Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou

0 0
Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzie mäso stehno alebo falošná sviečková 800 g
Mrkva 1 ks
Cibuľa 3 ks
Hladká múka 2 lyžice
Olivový olej 1 lyžica
Paradajkový pretlak 1 veľký
Bobkový list 4 ks
Nové korenie 4 guličky
Celé čierne korenie 4 guličky
Soľ
Cukor
Mletá škorica
Citrónová šťava

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 120
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Varené hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou. Výborne chutí s kysnutou knedľou.

Kroky

1
Hotovo

Mäso

Mäso zalejeme studenou vodou. Pridáme očistenú mrkvu, 1 cibuľu a varíme asi 90 minút domäkka.

2
Hotovo

Mäso vyberieme a vývar precedíme. Mäso necháme vychladnúť. Vychladnuté pokrájame na plátky.

3
Hotovo

Paradajková omáčka

V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno pokrájané 2 cibule. Pridáme bobkový list, korenie a krátko opražíme.

4
Hotovo

Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku, prisypeme cukor, primiešame paradajkový pretlak. Prehrejeme a podľa potreby podlejem vývarom. Vyberieme korenie, dochutíme škoricou a citrónovou kôrou.

5
Hotovo

Podávame s mäsom a knedľou.

naspäť
Madlenky
dalej
Kotlíkový guláš
naspäť
Madlenky
dalej
Kotlíkový guláš