Hovädzie s mrkvou

0 0
Hovädzie s mrkvou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzie mäso krk alebo kližka 1 kg
Cibuľa 2 ks
Cesnak 2 strúčiky
Mrkva 4 ks
Bobkový list 1 ks
Hladká múka 2 lyžice
Hovädzí vývar alebo voda 300 ml
Paradajkový pretlak 1 malý
Hrášok zaváraný 120 g
Olej
Soľ
Mleté čierne korenie
Petržlenová vňať

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Recept z jedného hrnca na šťavnaté hovädzie mäso s mrkvou.

Kroky

1
Hotovo

Mäso pokrájame na kocky, cibuľu nadrobno a mrkvu na kolieska. V hrnci rozpálime olej a mäso na ňom prudko opečieme.

2
Hotovo

Opečené mäso vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, bobkový list, mrkvu a krátko spolu orestujeme.

3
Hotovo

Poprášime múkou, premiešame a mäso vložíme späť do hrnca. Podlejeme vývarom, pridáme pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame.

4
Hotovo

Keď je mäso mäkké, prisypeme scedený hrášok a ešte spolu prevaríme. Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi posypané petržlenovou vňaťou.

naspäť
Cicerová polievka
dalej
Domáce rožky
naspäť
Cicerová polievka
dalej
Domáce rožky