Hrachová kaša s údeným mäsom

1 0
Hrachová kaša s údeným mäsom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hrach polený, žltý 500 g
Soľ
Mleté čierne korenie
Cesnak 2 strúčiky
Údené mäso uvarené 600 g
Bravčova masť
Cibuľa 1 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Šťavnaté, voňavé, tradičné  a jednoduché. Ideálny obed alebo večera. Podávame s opraženými kolieskami cibule.

Kroky

1
Hotovo

Hrachová kaša

Prebratý a umytý hrach zalejeme vodou a namočíme ho aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Dolejeme vodu a uvaríme domäkka. Vody stačí toľko, aby bol hrach prikrytý.

2
Hotovo

Uvarený mäkký hrach prepasírujeme cez sito alebo rozmixujeme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pretlačeným cesnakom.

3
Hotovo

Údené mäso

Údené mäso nakrájame na plátky. Na panvici rozohrejeme masť a opečieme na nej mäso z oboch strán. Mäso vyberieme, prisypeme cibuľu a opečieme ju do zlatista.

naspäť
Šišky
dalej
Čokoládová torta
naspäť
Šišky
dalej
Čokoládová torta