Ingrediencie
-
500 g Hrachpolený, žltý
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
2 strúčiky Cesnak
-
600 g Údené mäsouvarené
-
Bravčova masť
-
1 ks Cibuľa
Popis
Šťavnaté, voňavé, tradičné a jednoduché. Ideálny obed alebo večera. Podávame s opraženými kolieskami cibule.
Kroky
1
Hotovo
|
Hrachová kašaPrebratý a umytý hrach zalejeme vodou a namočíme ho aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Dolejeme vodu a uvaríme domäkka. Vody stačí toľko, aby bol hrach prikrytý. |
2
Hotovo
|
Uvarený mäkký hrach prepasírujeme cez sito alebo rozmixujeme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pretlačeným cesnakom. |
3
Hotovo
|
Údené mäsoÚdené mäso nakrájame na plátky. Na panvici rozohrejeme masť a opečieme na nej mäso z oboch strán. Mäso vyberieme, prisypeme cibuľu a opečieme ju do zlatista. |