Hrášková polievka
z čerstvého hrášku

0 0
Hrášková polievka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Polievka
Hrášok čerstvého 500 g
Smotana na varenie (12%) 200 ml
Cibuľa 1 ks
Olivový olej 4 lyžice
Soľ
Mleté čierne korenie
Zeleninový vývar
Mrkva 2 ks
Petržlen 1 ks
Zeler kúsok
Cesnak 2 strúčiky
Celé čierne korenie
Nové korenie
Rasca

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Polievka

  • Zeleninový vývar

Popis

Zdieľať

Ak nemáš pripravený vývar, môžeš ho nahradiť kúpeným bujónom, ktorý treba rozpustiť v teplej vode.

Kroky

1
Hotovo

Najskôr si pripravíme zeleninový vývar. Očistíme si mrkvu, petržlen, kaleráb, cibuľu a cesnak.

2
Hotovo

Očistenú zeleninu dáme variť do hrnca, pridáme koreniny, soľ a varíme na miernom ohni asi hodinu.

3
Hotovo

Uvarený vývar precedíme cez sitko a môžeme ho hneď použiť.

4
Hotovo

Cibuľku očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci na polievku rozohrejeme olej a cibuľku na ňom krátko opražíme.

5
Hotovo

Pridáme hrášok, soľ, korenie, zalejeme zeleninovým vývarom a všetko povaríme asi 10 minút. Nevaríme ho dlho, aby si hrášok zachoval čo najviac vitamínov.

6
Hotovo

Keď je polievka uvarená, pridáme smotanu a zmixujeme ručným ponorným mixérom. Podávať môžeme s krutónmi alebo postrúhaným syrom.

naspäť
Paradajková polievka
dalej
Bravčová pečeň na cibuľke
naspäť
Paradajková polievka
dalej
Bravčová pečeň na cibuľke
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here