Ingrediencie
-
Cesto – na dva tmavé pláty
-
6 ks Vajcia
-
300 g Kryštálový cukor
-
250 g Polohrubá múka
-
6 lyžíc Voda
-
30 g Kakao
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
Snehový plát
-
7 ks Bielok
-
150 g Kryštálový cukor
-
250 g posekaných Vlašské orechy
-
100 g Hrozienka
-
Plnka
-
7 ks Žĺtok
-
150 g Kryštálový cukor
-
250 g Maslo
-
Poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
-
1 lyžica Olej
Popis
Rezy s kakaovým piškótovým korpusom, snehovým korpusom s hrozienkami a orechmi spojené žĺtkovým krémom.
Kroky
1
Hotovo
15 min / 180 °C
|
Tmavé plátyVymiešame žĺtky s cukrom, vodou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Rozdelíme na dve časti a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre. |
2
Hotovo
30 min / 150 °C
|
Snehový plátZ bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame posekané orechy a hrozienka. Pomaly sušíme v mierne vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
PlnkaŽĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla. |
4
Hotovo
|
Vychladnuté rezy naplníme tak, že na spodok dáme 1 tmavý plát, potrieme polovicou plnky, priložíme snehový plát a dáme druhú polovicu plnky. Na vrch položíme znova tmavý plát a dáme stuhnúť. |
5
Hotovo
|
PolevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |
6
Hotovo
|
Stuhnuté najskôr pokrájame na pásy, ktoré polejeme čokoládovou polevou. |