Hrozienkové rezy

0 0
Hrozienkové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto – na dva tmavé pláty
Vajcia 6 ks
Kryštálový cukor 300 g
Polohrubá múka 250 g
Voda 6 lyžíc
Kakao 30 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Snehový plát
Bielok 7 ks
Kryštálový cukor 150 g
Vlašské orechy 250 g posekaných
Hrozienka 100 g
Plnka
Žĺtok 7 ks
Kryštálový cukor 150 g
Maslo 250 g
Poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Stužený pokrmový tuk 30 g
Olej 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 180 °C / 150 °C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto – na dva tmavé pláty

  • Snehový plát

  • Plnka

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Rezy s kakaovým piškótovým korpusom, snehovým korpusom s hrozienkami a orechmi spojené žĺtkovým krémom.

Kroky

1
Hotovo
15 min / 180 °C

Tmavé pláty

Vymiešame žĺtky s cukrom, vodou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Rozdelíme na dve časti a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre.

2
Hotovo
30 min / 150 °C

Snehový plát

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova prešľaháme. Potom zľahka primiešame posekané orechy a hrozienka. Pomaly sušíme v mierne vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

3
Hotovo

Plnka

Žĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla.

4
Hotovo

Vychladnuté rezy naplníme tak, že na spodok dáme 1 tmavý plát, potrieme polovicou plnky, priložíme snehový plát a dáme druhú polovicu plnky. Na vrch položíme znova tmavý plát a dáme stuhnúť.

5
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

6
Hotovo

Stuhnuté najskôr pokrájame na pásy, ktoré polejeme čokoládovou polevou.

naspäť
Slané tyčinky
dalej
Makové rezy
naspäť
Slané tyčinky
dalej
Makové rezy